BLOGNEWS

Període de formacions forestals dels projectes Erasmus+ del CTFC

12 agost 2019

Aquestes darreres setmanes han tingut lloc diferents reunions de formació forestal en el marc de tres projectes Erasmus+, dels quals el CTFC n’és soci.

Net4Forest

La primera formació va tenir lloc a la part central de Suècia, prop d’Uppsala, del 10 al 15 de juny, en el marc del projecte Erasmus+  Net4Forest. Tots els socis van ser acollits per la SLU Forestry School, a la seva seu a Skinnskatteberg. Aquest projecte ofereix formació als gestors forestals responsables de l’administració de boscos, especialment privats. Es van fer diferents exposicions dels sistemes de gestió a Suècia, a càrrec de directors de diferents associacions, responsables de l’administració pública i experts del sector forestal. L’intercanvi d’experiències i tècniques de gestió entre diferents països permet compartir recursos i idees aplicables al marc català per així millorar la seva gestió i l’aprofitament dels nostres boscos.

Des de Catalunya hi van participar representants del Consorci Forestal de Catalunya, el Centre de la Propietat Forestal, Associació de propietaris privats de Montnegre i Corredor, Totbosc i CTFC.

Moment d’explicació de l’abast i la posterior gestió feta en una zona afectada per un gran incendi forestal

BLEFT

La segona de les formacions va tenir lloc a Brussel·les del 17 al 21 de juny , dins el projecte Erasmus+ BLEFT. Aquest projecte es basa en la creació de continguts per a impartir un aprenentatge combinat (Blended Learning) durant les formacions forestals als futurs professionals del sector. Aquest aprenentatge combinat ha d’incloure diferents metodologies didàctiques i sistemes que permetin que l’aprenentatge sigui dinàmic i ric en recursos. D’aquesta manera, l’equip de BLEFT està format per experts forestals i experts en recursos didàctics i d’aprenentatge a distància. Durant la formació, els experts en recursos van ensenyar als experts forestals tot un ventall d’eines didàctiques per tal que les puguin aplicar a les seves formacions diàries amb els alumnes.

Moment d’explicació durant la jornada de formació

 

Forestry EduTrainer

La darrera de les setmanes de formació va tenir lloc de l’1 al 5 de juliol a Alemanya, a l’escola forestal de Lisum de Ludwigsfelde, a 20 km de Berlin, dins el projecte Erasmus+ Forestry EduTrainer. Aquest projecte està enfocat a la millora de les capacitats de comunicació dels formadors forestals, per tal que siguin bons tant a nivell tècnic com a nivell didàctic. Durant la setmana, diferents formadors forestals treballadors de les organitzacions participants (França, Alemanya, Finlàndia, Bèlgica, Itàlia i Espanya) van rebre una formació específica sobre millores de comunicació, del llenguatge verbal i no verbal, de la comprensió i empatia i de diferents tècniques modernes sobre ensenyament.

Els diferents formadors forestals i l’equip del projecte Forestry EduTrainer durant la setmana de formació a Ludwigsfelde

Last modified: 11 desembre 2019