BLOGNEWS

Poda de noguera i altres planifolis per a la producció de fusta de qualitat

14 maig 2018

La poda és una intervenció fonamental per produir fusta de qualitat, en incidir de manera decisiva sobre tres punts bàsics: inversió en manteniment, preu final del producte i torn de tallada. La poda s’aplica a nivell d’arbre individual, per la qual cosa cal adaptar el tipus i la intensitat de la poda a les condicions particulars de cada peu.

En aquesta jornada es presenten i discuteixen els fonaments, criteris i tècniques de poda per a la producció de fusta de qualitat en plantacions de planifolis. L’enfocament de la jornada és eminentment pràctic, de manera que els participants assistiran a l’execució de la poda en plantacions de noguera i d’altres planifolis amb diferents estats de desenvolupament.

Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració “Transferència de resultats de parcel·les experimentals de plantacions forestals i agroforestals del CTFC. Planifolis productors de fusta de qualitat i pi pinyer”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.

Lloc de realització

Lloc de trobada:

Consorci Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC)

Ctra. vella Sant Llorenç de Morunys km 2

25280  SOLSONA

Lloc de realització:

Finques “Cabana Mas” (Solsona) i “El Solà” (Castellar de la Ribera)

Inscripcions

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s a través del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya. Sr. Jaime Coello (Tel.: 973 481 752 – A/e: jaime.coello@ctfc.cat )

També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat:

ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt

Programa

Consulta el programa en pdf al següent enllaç.

Last modified: 14 maig 2018