BLOGNEWS

Una plataforma de cooperació desenvolupada pel CTFC reforçarà la gestió dels espais naturals i la biodiversitat del Pirineu

17 maig 2017

El passat 24 i 25 d’abril es va portar a terme un seminari de treball sobre la plataforma telemàtica que està desenvolupant l’àrea de Biodiversitat del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC).

Aquesta plataforma pretén ser una eina per a estructures gestores d’espais naturals per tal d’enfortir la seva capacitat per cooperar en la conservació de la biodiversitat pirenaica.

 

Solsona, 09 de maig de 2017. L’espai de diàleg i intercanvi d’experiències que oferirà la plataforma tindrà en compte una conservació de la biodiversitat en coherència amb el desenvolupament socio-econòmic dels territoris rurals. Membres d’entitats gestores d’espais naturals de Catalunya, Andorra, França, Navarra i País Basc van assistir al seminari, realitzat a la seu del CTFC, Solsona.

La plataforma pretén ser una eina útil i de fàcil ús per als gestors i altres usuaris. Per això, l’equip que l’ha desenvolupat ha prioritzat la facilitat en la generació de continguts així com en la interacció dels usuaris. Tal i com explica Gerard Bota, cap del departament de Biodiversitat del CTFC, “la idea és que els usuaris de la plataforma esdevinguin els mateixos propietaris de la plataforma”.

Donat que els diferents espais naturals del Pirineu afronten en molts casos problemàtiques comuns, la plataforma esdevé clau per tal de compartir solucions, així com també errors per tal de millorar la conservació del patrimoni natural entre tots.

 

Una estratègia comú per afavorir la biodiversitat al Pirineu

La plataforma s’emmarca dins del projecte GREEN, un projecte europeu que pretén establir un marc de cooperació entre els organismes que gestionen els espais naturals transfronterers. El principal repte de GREEN és aconseguir treballar amb una estratègia comú per afavorir la biodiversitat al Pirineu.

La iniciativa forma part dels projectes europeus POCTEFA (Interreg) i compta amb la participació de 18 socis. Com a resultat final de projecte es preveu que els diferents espais protegits pirinencs treballin de forma permanent en xarxa com per exemple ja fan els espais naturals dels Alps.

Last modified: 9 abril 2018