BLOGNEWS

Valorització d’antigues tècniques de cultiu en agricultura resilient i sostenible

4 juny 2020

VALOR (Valorització d’antigues tècniques agrícoles en agricultura resilient i sostenible), és un projecte de tres anys, cofinançat per la Unió Europea a través del programa Erasmus+.

Promou la recuperació, la conservació i la millora de les antigues condicions de cultiu locals, mitjançant programes educatius innovadors, que ajuden als instructors i als agricultors a augmentar la seva capacitat per preservar i salvaguardar les antigues tècniques de producció,  i valoritzar i promoure les identitats i l’economia local tradicional. L’objectiu específic del projecte és promoure l’aplicació d’un model d’educació compatible que doni lloc a plans d’estudi innovadors, per donar suport a la qualitat i la tradició que salvaguarda la producció agrícola, enfocada a la resiliència i la sostenibilitat.

El projecte està promogut per l’Autoritat del Parc Nacional del Gran Sasso-Laga en col·laboració amb l’Agència de Gestió del Parc Nacional d’Olimp (Grècia), el Parc Natural del Centre de la Selva Negra-Nord (Alemanya), la Universitat de Tessàlia (Grècia), la Universitat Stefan Cel Mare Suceava (Romania) i alguns socis internacionals. Entre aquests, a més del CTFC, hi trobem Makro, empresa de consultoria per al desenvolupament de gestió (Turquia), Syntesis-Center for Research and Education Ltd (Xipre) i Integra Filder, Associació de Promoció de l’Educació (Alemanya).

Malgrat les restriccions derivades de la pandèmia, el projecte no s’ha aturat. S’ha recollit més de 100 aportacions d’experts i agricultors dels països membres de l’aliança. Això ha suposat un bon punt de partida per al disseny dels cursos de formació.

Referència del projecte: Programa ERASMUS + projecte VALOR Nº 612501-EPP-1-2019-1-EN-EPPKA2-KA

 

 

Last modified: 4 juny 2020