BLOGNEWS

Visita al camp demostratiu de plantes aromàtiques i medicinals del CTFC

20 octubre 2023

En el marc de la Fira de la Terra celebrada aquest cap de setmana a Solsona, s’han realitzat dues visites al camp demostratiu de plantes aromàtiques i medicinals (PAMs) del projecte PECT Biomarkets, ubicat a les instal·lacions del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC).

Les visites han aplegat a més de 30 persones que, de la mà de les tècniques del Grup de Plantes aromàtiques i medicinals del CTFC, han conegut algunes de les espècies de PAMs que es troben de manera silvestre al Solsonès.

En aquest camp hi ha plantades nou espècies que es troben a la comarca del Solsonès, seleccionades pel seu potencial comercial aptes pel mercat aromàtico-medicinal (tant per herba seca com per extractes i olis essencials): barballó i espígol (conegudes també com a lavanda), orenga, romaní, sàlvia, sajolida, timó, hisop i donzell. Les diferents fileres de plantes inclouen poblacions silvestres i varietats comercials de cada espècie, i amb cartells informatius s’indica el perfil químic i principals usos de cadascuna.

La col·lecció demostrativa s’ha fet en el marc del projecte PECT BioMarkets, un projecte de cadena de valor amb l’objectiu d’impulsar la producció (cultiu i/o recol·lecció silvestre), la transformació i el mercat de PAMs, tòfona i altres bioproductes d’alt valor afegit a les zones de muntanya del territori de Lleida.

Last modified: 23 octubre 2023