BLOGNEWS

Vuit regions i països europeus volen potenciar el paper del sector agrícola i forestal en la bioeconomia

5 juliol 2016

Aquest matí s’ha fet la reunió inicial del projecte Bio4ECO al CTFC, un projecte europeu sobre polítiques bioenergètiques regionals sostenibles i el potencial de creixement de la bioeconomia.

La prioritat del projecte és reduir la dependència actual dels combustibles sòlids i fomentar l’ús de matèries primeres naturals com a font d’energia o  com a base per a la creació de nous productes i processos. 

DSC02198

Representants dels governs que participen al projecte davant de la seu del CTFC (Solsona)


Solsona, 5 de juliol de 2016.
El projecte, liderat des de Catalunya a través del DARP i el CTFC, té com a objectiu millorar els processos i les polítiques regionals i nacionals per abordar la transició cap a una economia baixa en emissions de carboni, incrementant l’ús de les energies renovables (especialment la biomassa forestal i agrícola) i l’eficiència energètica dels edificis.

El projecte va en línia amb el desenvolupament i la implementació de l’Estratègia catalana per promoure l’aprofitament energètic de la biomassa forestal i agrícola, promoguda pel Govern, una peça essencial en el marc de la bioeconomia i la reducció de les emissions de carboni.

Catalunya té un gran potencial en biomassa forestal, i es vol arribar a l’objectiu de multiplicar per 2,5 el consum de biomassa per energia.

DSC02175

El director del CTFC, Denis Boglio, durant la presentació

Durant avui i demà, representants dels governs de Eslovènia, Bulgària, Itàlia, Romania, Karèlia, Letònia, i dels municipis de França presentaran els seus objectius regionals i coneixeran les implicacions del sector primari en l’estratègia de bioeconomia en el context mediterrani.

La trobada es complementarà amb visites a diferents aprofitaments locals de biomassa al Berguedà i a la zona industrial de Barcelona.

Last modified: 16 febrer 2018