BLOGNEWS

Actualització del Reglament de la marca de garantia DBOSQ

21 maig 2020

El CTFC actualitza el Reglament de la marca de garantia DBOSQ d’estella forestal com a biocombustible per a ús domèstic. La marca és titularitat del CTFC i està registrada a l’OEPM

El Centre va crear la marca de garantia DBOSQ (d’estella de fusta per a ús domèstic) l’any 2013, per respondre a la demanda dels consumidors d’utilitzar un producte de qualitat que compleixi els requisits de traçabilitat de tota la cadena de valor.  Ara s’ha modificat el reglament de la marca per actualitzar-lo i adaptar-lo a les normatives internacionals que asseguren la qualitat dels biocombustibles sòlids.

Al mateix temps, aquesta modificació permet als fabricants i proveïdors de biocombustibles sòlids complir amb la normativa vigent sobre mesures per a la reducció de les emissions nacionals de determinats contaminants atmosfèrics. Entre d’altres, la normativa dictamina que han de realitzar la declaració de qualitat i etiquetatge del producte, segons les normes UNE-EN-ISO 17225.

El compliment dels estàndards de qualitat i de la normativa vigent garanteix un ús correcte i eficient de l’energia generada pels biocombustibles agroforestals. Així mateix, la seva estandardització afavoreix la millora de la transparència de la comercialització i una assignació més eficient d’aquest producte en el mercat.

Podeu trobar més informació de la marca de garantia DBOSQ al Laboratori de biocombustibles agroforestals del CTFC. El laboratori està vinculat als serveis que s’ofereixen des de l’spin off FBS.

 

Last modified: 21 maig 2020