BLOGNEWS

Avaluació dels cursos de formació de plantes aromàtiques i medicinals i petits fruits

7 febrer 2022

El projecte FoRuO ha avaluat els resultats dels cursos de formació dedicats a producció i transformació de les Plantes Aromàtiques i Medicinals (PAM) i dels Petits Fruits (PF) realitzats el 2021

 

73 persones han superat l’avaluació dels mòduls

 

A finals d’any, les entitats sòcies del projecte  Interreg “Formació per promoure noves ocupacions al sector forestal i rural (FoRuO)” s’han reunit a la seu del Centre de Recerca i Tecnologia Agroalimentària d’Aragó (CITA) per avaluar els cursos realitzats a Aragó, Catalunya i Occitània durant l’any 2021.

Els cursos del projecte FoRuO van tenir una part teòrica que es va impartir de manera virtual i una part pràctica, que era obligatòria, amb diverses visites tècniques a Aragó, Catalunya i Occitània (França) i pràctiques curtes a empreses.

En total, han cursat els cursos pilots 101 persones (68 dones i 33 homes), 96 de les quals han realitzat el curs de PAM i 65 el de PF. Per territori: 30 a Catalunya, 34 a Aragó, 28 a Ariège i 9 a Pyrénées Orientales. Van superar l’avaluació dels mòduls un total de 73 persones. La participació en aquesta formació els va aportar nous coneixements, els va donar confiança en els seus projectes i els va permetre ampliar les xarxes professionals, valorant especialment les visites tècniques. Aquí podeu consultar l’avaluació complerta d’aquesta formació.

 

El projecte

Les entitats sòcies del projecte són el CTFC, el Centre de Formació Professional i de la Promoció Agrícola Ariège-Comminges, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, l’Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners, el Centre Públic Local d’Ensenyament i de la Formació Professional Agrària de Perpinyà Roussillon i el Centre de Recerca i Tecnologia Agroalimentària d’Aragó (CITA).

FoRuo ha estat cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del programa INTERREG V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. El seu ajut es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible i concretament el projecte s’emmarca a l’eix prioritari 5 per reforçar les competències i la inclusió als territoris, per promoure el potencial endogen, el desenvolupament dels sistemes de formació i les competències de les persones del territori transfronterer per tal de millorar l’accés a l’ocupació.

Més informació sobre els resultats del projecte a https://foruo.eu/resultados/

Last modified: 7 febrer 2022