BLOGNEWS

BATSOLAR: ampliació del projecte EndesaBats per estudiar ratpenats en instal·lacions solars 

27 juny 2023

Personal del Grup de Biologia de la Conservació del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) inicia una ampliació del projecte EndesaBats, en col·laboració amb Endesa.  

Batsolar, que es durà a terme en instal·lacions solars d’Enel Green Power, té per objectiu conèixer la riquesa i abundància relativa de quiròpters en plantes solars. El projecte EndesaBats amplia així el seu marc d’acció per ajudar a la conservació de les més de 30 espècies de quiròpters que habiten al país.  

L’equip del CTFC ha instal·lat gravadores automàtiques d’ultrasons en sis grans plantes solars a Valdecaballeros, Extremadura. Durant cinc nits consecutives  les gravadores enregistraran la presència (o no) de ratpenats a les zones d’estudi. Un cop es disposi de les dades enregistrades, es podrà avaluar la riquesa i abundància de quiròpters en aquestes plantes solars, i fer una comparativa amb les zones naturals annexes.  

Les dades recollides gràcies a Batsolar permetran  avaluar el possible efecte de la matriu de paisatge, la disponibilitat de punts d’aigua i la vegetació dins i al llindar del recinte sobre l’ús que en fan els quiròpters. Si els resultats obtinguts indiquen que efectivament, es tracta de zones de cacera actives pels ratpenats, el projecte pretén aportar mesures de millora i així potenciar la població de quiròpters.   

Last modified: 26 juny 2023