BLOGNEWS

Col·laboració entre dos projectes europeus per establir sinèrgies i millorar els resultats

24 maig 2018

La setmana passada, es va celebrar a Bagnères-de-Bigorre (França) la reunió conjunta dels socis de dos projectes Interreg Poctefa, iForWood i Pyrempfor.

iForWood va dedicar la seva reunió a una de les accions del projecte, destinada a la millora dels aprofitaments dels recursos forestals i de la introducció de noves metodologies per a la venda agrupada de la fusta dels boscos pirinencs.

Per la seva banda, Pyrempfor es va centrar en les accions de comunicació i promoció per a l’obtenció professional del carnet de motosserra, i en els propers seminaris de formadors que es realitzaran a Santa Coloma de Farners.

Els dos projectes, liderats pel CTFC com a cap de fila, coincideixen en la necessitat de millorar i promocionar el treball forestal, per aconseguir l’objectiu comú d’augmentar la rendibilitat del sector fuster i del bosc a la zona dels Pirineus. Els socis es van reunir per visitar una zona forestal amb fort pendent, on s’han realitzat proves de mecanització i es van presentar noves tècniques de tallada i arrossegament.

Els projectes estan cofinançats al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) mitjançant el Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

Last modified: 11 desembre 2019