BLOGNEWS

Com influeix el paisatge i el mosaic agrícola i forestal en un incendi?

30 setembre 2019

L’incendi forestal de la Torre de l’Espanyol del passat mes de juny va posar en evidencia la necessitat de dotar el paisatge d’elements i usos que el facin resistent als incendis forestals. El mosaic d’estructures forestals i el mosaic agrícola-forestal té un impacte sobre la propagació dels incendis.

El proper dimecres 9 d’octubre, es farà una jornada tècnica a Vinebre per entendre quines estructures i quins mosaics del paisatge van servir per limitar el foc de la Torre de l’Espanyol i quins no. Això és bàsic per incorporar les lliçons apreses als models de gestió i planificació de cara a millorar la resiliència del paisatge davant d’incendis forestals en el context del canvi climàtic.

Aquí trobareu el programa.

Aquesta jornada, organitzada pel CTFC i Bombers, forma part de l’activitat de demostració “Tractaments per a la prevenció d’incendis forestals: transferència de resultats a partir de parcel·les experimentals-demostratives i simulació del foc.”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vinebre, l’IRTA i la Universitat de Barcelona.

Last modified: 30 setembre 2019