BLOGNEWS

Cultiu professional de plantes aromàtiques i medicinals, a Santa Margarida i els Monjos

6 maig 2019

El proper 14 de juny, al Centre d’Interpretació Històric i Natural Molí del Foix de Santa Margarida i els Monjos, es durà a terme una jornada tècnica sobre el cultiu professional de plantes aromàtiques i medicinals, adreçat a l’obtenció d’olis essencials.

La jornada està dirigida a emprenedors que estan valorant dedicar-se a les plantes aromàtiques i a agricultors que volen diversificar la seva activitat. La jornada els permetrà tenir les nocions bàsiques dels condicionants necessaris per a produir olis essencials.

Els olis essencials es fan servir com a matèria primera bàsica de molts sectors industrials: fitomedicaments, aromateràpia, perfumeria, cosmètica, decoració, alimentació, agricultura, etc. Aquestes substàncies oloroses provenen de moltes plantes aromàtiques que es poden produir en zones de secà o amb aportacions d’aigua limitades. Dedicar-se professionalment a aquest tipus de producció implica el maneig de grans superfícies de terreny i la instal·lació de destil·ladores, ja que el rendiment en oli essencial és baix. Per contra, els preus i la demanda de mercat és molt interessant, amb una indústria consumidora d’aromes molt important a Catalunya.

Aquí trobareu el programa complert i la informació per a les inscripcions.

 

 

Last modified: 10 maig 2019