BLOGNEWS

Conferència Valor: el desenvolupament socioeducatiu i professional en agricultura tradicional

10 febrer 2022

Més de 80 persones han participat avui a la conferència en línia sobre la planificació estratègica per al desenvolupament socioeducatiu i professional en agricultura tradicional  del projecte Erasmus VALOR.

 

Organitzada per l’Olympus National Park Management Agency (ONPMA), de Grècia, la conferència ha reunit a persones interessades en intercanviar experiències i coneixements sobre projectes i iniciatives de la Unió Europea en curs que afavoreixen la recerca i la sostenibilitat com  GLORIA network, el projecte EU Horizon 2020 INCENTIVE, SUSTAIN-CE i AgriDiverCluster.

A continuació s’han presentat les noves qualificacions i els mòduls d’aprenentatge de gestor i tècnic d’agricultura resilient i sostenible, per donar suport a la qualitat i la tradició que salvaguarda la producció agrícola. Per a més informació, es pot consultar la pàgina web.

VALOR (Valorització d’antigues tècniques agrícoles en agricultura resilient i sostenible), és un projecte de tres anys, cofinançat per la Unió Europea a través del programa Erasmus+.  VALOR està fonamentat en l’agroecologia i en la conservació de la biodiversitat en zones properes o dins dels espais Natura 2000 com parcs nacionals o espais protegits. Promou la recuperació, la conservació i la millora de les antigues condicions de cultiu locals, mitjançant programes educatius innovadors, que ajuden als gestors i als agricultors a augmentar la seva capacitat per preservar i salvaguardar les antigues tècniques de producció, i valoritzar i promoure les identitats i l’economia local tradicional.

El projecte està promogut per l’Autoritat del Parc Nacional del Gran Sasso-Laga en col·laboració amb l’Agència de Gestió del Parc Nacional d’Olimp (Grècia), el Parc Natural del Centre de la Selva Negra-Nord (Alemanya), la Universitat de Tessàlia (Grècia), la Universitat Stefan Cel Mare Suceava (Romania), Makro, empresa de consultoria per al desenvolupament de gestió (Turquia), Syntesis-Center for Research and Education Ltd (Xipre) i Integra Filder, Associació de Promoció de l’Educació (Alemanya) i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya.  L’Escola Agrària del Pallars i el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici en són socis associats.

Programa ERASMUS + projecte VALOR Nº 612501-EPP-1-2019-1-EN-EPPKA2-KA

Last modified: 10 febrer 2022