BLOGNEWS

El nou projecte EUFORE proporcionarà informació sobre les futures prioritats de recerca i innovació forestals 

25 novembre 2022

Mireia Pecurul i Elena Górriz han participat a la reunió d’inici del projecte EUFORE (European Forest Research and Innovation Ecosystem) celebrada aquesta setmana a Brussel·les. L’objectiu principal del projecte és oferir una visió de les futures prioritats de recerca i innovació del sector forestal perquè els boscos superin els reptes globals als quals s’enfronten i alliberin tot el seu potencial, assolint així, els ambiciosos plans de la UE per a una bioeconomia circular sostenible. 

EUFORE dona suport a la preparació d’una possible associació europea de recerca i innovació sobre boscos en el marc del programa Horizon Europe. El projecte europeu de quatre anys avaluarà i descriurà les necessitats de recerca i innovació i proporcionarà una plataforma per augmentar la cooperació, la coordinació i el finançament conjunt en R+I per a la silvicultura i el sector forestal. 

El consorci, coordinat per l’Institut Forestal Europeu (EFI), reuneix 15 organitzacions de deu països per desenvolupar una plataforma de cooperació sostenible, transnacional i inclusiva per involucrar-se amb un ampli ventall de parts interessades. Amb ells, EUFORE avaluarà, definirà i co-crearà una agenda estratègica de recerca i innovació per a la silvicultura i el sector forestal, així com els fulls de ruta, les mesures d’implementació i els compromisos de les parts interessades, que es dissenyaran amb actors rellevants, en un enfocament multiactor. 

L’equip del CTFC liderarà la investigació per identificar les tendències en l’aprofitament forestal derivades de l’anàlisi de polítiques que afectaran el futur dels boscos a Europa i, a més, crearà un marc participatiu per garantir la inclusió d’actors rellevants en la cadena de valor forestal i serveis dels ecosistemes forestals. 

Last modified: 25 novembre 2022