BLOGNEWS

Els nous plans d’estudi sobre agricultura, a la primera conferència internacional del projecte VALOR

7 desembre 2021

Els nous plans d’estudis sobre agricultura tradicional i agricultura resilient i sostenible han protagonitzat la primera conferència internacional del projecte Erasmus Valor.

 

El febrer de l’any vinent, si la situació ho permet, es farà la 2a conferència internacional del projecte a Grècia.

 

Un total de 75 persones van participar a la conferència, que es va fer a finals de novembre en línia.  Després de la presentació dels objectius, entitats sòcies i resultats del projecte fins al moment, es va presentar la guia de qualitat elaborada per a tècniques agrícoles antigues en agricultura resilient i sostenible amb una visió general dels exemples de bones pràctiques dels vuit països socis del projecte.

Es van presentar els resultats de les diferents visites d’estudi dutes a terme entre juny i octubre d’aquest any, fetes a Itàlia, Grècia, Romania, Espanya i Alemanya. Aquestes visites també es van fer en format virtual.

En l’apartat dels nous plans d’estudi per a tècnics i gestors a nivell europeu, es van presentar els mòduls d’aprenentatge dels cursos. Aquests s’han focalitzat a temes d’agricultura tradicional, de nivells de bioseguretat, salvaguarda del patrimoni natural i cultural, detecció precoç del problemes, habilitats comunicatives, prestacions socioeconòmiques i emprenedoria social i internacional.

Es van donar a conèixer dues organitzacions europees vinculades a formació agrària i forestal, que seran claus per a la difusió d’aquests nous plans d’estudi: EduForest i Europea Internacional, i un nou projecte europeu vinculat a agricultura amb el qual es podrà establir sinèrgies des del projecte Valor.

Aquest mes, TERRATECH organitza una conferència en el marc de la qual es presentarà el projecte VALOR.

Last modified: 14 desembre 2021