BLOGNEWS

Entrevista Víctor Sazatornil

1 agost 2023

En Víctor Sazatornil, cap del grup de Biologia de la conservació i coordinador científic del projecte LIFE UNCINATA*, ens respon algunes preguntes:  

Per què és important conservar aquest tipus d’hàbitat?  

Aquest és un hàbitat que només es troba als Pirineus i als Alps, i la seva conservació es considera prioritària en el conjunt de la UE, tal i com indica la coneguda com a  Directiva Hàbitats. És una tipologia de bosc molt particular que ocupa el pis més alt de la franja forestal i acull  per tant espècies d’alt interès, moltes d’elles de distribució molt restringida. A part de l’interès de les espècies que el conformen hi conflueixen múltiples interessos de caire productiu i recreatiu, i és fonamental per evitar la pèrdua de sols.  

Quines accions es duran a terme en el marc del projecte?  

El projecte contempla realitzar millores en l’estat de conservació d’alguns boscos que es deixaran a lliure evolució, així com en boscos on hi conflueixen diferents objectius a part de la conservació, com ara la producció de fusta. Segons el lloc i les problemàtiques prèviament identificades, es reduïrà la pressió per pastura de bestiar domèstic així com d’herbívors salvatges en determinats punts, es faran accions per regular l’excés de freqüentació humana i es reduirà la vulnerabilitat als incendis forestals d’alguns boscos. El projecte també analitzarà l’estat de conservació de l’hàbitat a escala pirinenca i elaborarà plans de conservació per als principals espais protegits on aquest hàbitat es manté.   

Llegeix la notícia completa.

Last modified: 1 agost 2023