BLOGNEWS

Èxit de l’esdeveniment de cloenda del projecte GREEN

30 novembre 2019

Els dies 28 i 29 de novembre de 2019, prop de 80 persones van assistir a la presentació dels resultats del projecte GREEN en el cor del Parc Naturel Régional des Pyrénées-Ariégeoises (que havia acollit la reunió de llançament del projecte el 2016!) .
Aquest seminari va ser un moment important per a tots els socis del projecte GREEN perquè marca la culminació d’aquests 4 anys de cooperació transfronterera al servei de la biodiversitat dels Pirineus.
Després de l’obertura del seminari per part de la Sra. Fret, Vicepresidenta del Syndicat Mixte del Parc Naturel Régional des Pyrénées-Ariégeoises i la Sra. Mercadier-Mouré, Comissària responsable de la planificació, el desenvolupament i la protecció del Massís dels Pirineus, els pilots i diversos socis de les 4 accions del projecte (Cooperació entre gestors”, “Llacs i torberes”, “Mitjans agropastorals” i “Boscos”) van presentar a l’audiència, composta per gestors d’espais naturals, investigadors, institucionals, … ., els resultats d’aquests anys de treball.

Núria Pou, de l’CTFC, va presentar la plataforma d’intercanvi entre els gestors dels espais naturals dels Pirineus (http://green.ctfc.cat/).

Durant la jornada també es va presentar el vídeo divulgatiu del projecte GREEN, en el qual es mostren les accions realitzades i els principals resultats. Aquest vídeo es troba disponible a: https://www.green-biodiv.eu/vida-de-la-red

Les intervencions del Sr. Sergi Riba Mazas en representació del Conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat de la Parròquia d’Ordino, del Sr. Philippe Xéridat de la DREAL Occitanie i del Sr. Jean-Louis Valls, Director de la Comunitat de Treball dels Pirineus, van tancar aquestes dues jornades sota el signe de la convivència, ja que més enllà dels intercanvis tècnics i de les accions concretes realitzades en el camp, s’han creat vincles que constitueixen la base d’una xarxa dinàmica i sostenible.

Tots els resultats del projecte GREEN  estaran d’aquí a poc disponibles a la pàgina web del projecte. Ja està prevista una trobada el 2020 per seguir la posada en xarxa dels gestors dels espais naturals dels Pirineus i per preparar la implementació d’un nou programa d’acció conjunta en benefici mutu de l’home i la naturalesa.

El projecte ha estat cofinançat a 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu de l’POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor de el desenvolupament territorial sostenible.

Last modified: 24 març 2020