BLOGNEWS

Jornada tècnica: Pasturem per conservar carboni al prat

4 agost 2020

El proper 8 de setembre tindrà lloc la jornada tècnica en línia Pasturem per conservar carboni al prat.

Després d’una introducció, on es presentaran bones pràctiques de gestió per fomentar el carboni al sòl, tres propietaris del sector ramader explicaran les seves experiències per al foment d’una ramaderia més sostenible.

Aquí  podeu veure el programa complert de la jornada, i la manera com inscriure’s i seguir-la.

PASTUCAR: Pasturem per Conservar Carboni al Prat es desenvolupa en el marc de les activitats de demostració de transferència tecnològica del DARP, i té com a objectiu principal transferir coneixement sobre bones pràctiques de gestió que fomenten la preservació i l’acumulació de carboni a les pastures, així com la fertilitat del sòl, la conservació de la biodiversitat i la mitigació d’emissions de gasos d’efecte hivernacle. Aquest coneixement s’ha generat gràcies a la recerca, al treball d’experts en la matèria, i als pagesos i gestors del sector agro-ramader, els quals han portat a terme accions de gestió que afavoreixen l’entrada i preservació de carboni al sòl, fomentant uns sistemes pastorals més productius i sostenibles. PASTUCAR pretén unir aquestes visions diverses i generar un espai de transferència de coneixement i de debat, presentant resultats científics i donant visibilitat a productors agro-ramaders que han fet una aposta per l’ecologia i uns sistemes ramaders més sostenibles.

Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració “PASTUCAR: Pasturem per conservar el carboni al prat”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.

Last modified: 31 agost 2020