BLOGNEWS

El desenvolupament socioeducatiu i professional en agricultura tradicional, a la conferència del projecte VALOR

31 gener 2022

Els nous plans d’estudis sobre agricultura tradicional i agricultura resilient i sostenible van protagonitzar la primera conferència internacional del projecte Erasmus Valor.

 

La planificació estratègica per al desenvolupament socioeducatiu i professional protagonitza la propera conferència del projecte Erasmus VALOR, el proper 10 de febrer en línia. Es farà un incís especial en els mòduls d’aprenentatge, cursos de formació i experiències de recerca, i iniciatives per a un futur sostenible.

Organitzada per l’Olympus National Park Management Agency (ONPMA), de Grècia, la conferència pretén reunir a persones interessades en intercanviar experiències i coneixements sobre projectes i iniciatives de la Unió Europea en curs que afavoreixin la recerca i la sostenibilitat, i en mòduls d’aprenentatge i currículums desenvolupats en el marc del projecte VALOR. Aquí podeu consultar el programa complert de la conferència.

L’objectiu és construir un marc multifuncional per afrontar amb èxit els requisits d’una agricultura resilient i sostenible a Europa.

La jornada es farà en línia. El registre està obert fins el 9 de febrer en aquest enllaç. Es podrà seguir la conferència per Zoom.

VALOR (Valorització d’antigues tècniques agrícoles en agricultura resilient i sostenible), és un projecte de tres anys, cofinançat per la Unió Europea a través del programa Erasmus+.  VALOR està fonamentat en l’agroecologia i en la conservació de la biodiversitat en zones properes o dins dels espais Natura 2000 com parcs nacionals o espais protegits. Promou la recuperació, la conservació i la millora de les antigues condicions de cultiu locals, mitjançant programes educatius innovadors, que ajuden als gestors i als agricultors a augmentar la seva capacitat per preservar i salvaguardar les antigues tècniques de producció, i valoritzar i promoure les identitats i l’economia local tradicional. L’objectiu específic del projecte és promoure l’aplicació d’un model d’educació compatible que doni lloc a plans d’estudi innovadors, de gestor i tècnic d’agricultura resilient i sostenible, per donar suport a la qualitat i la tradició que salvaguarda la producció agrícola.

El projecte està promogut per l’Autoritat del Parc Nacional del Gran Sasso-Laga en col·laboració amb l’Agència de Gestió del Parc Nacional d’Olimp (Grècia), el Parc Natural del Centre de la Selva Negra-Nord (Alemanya), la Universitat de Tessàlia (Grècia), la Universitat Stefan Cel Mare Suceava (Romania), Makro, empresa de consultoria per al desenvolupament de gestió (Turquia), Syntesis-Center for Research and Education Ltd (Xipre) i Integra Filder, Associació de Promoció de l’Educació (Alemanya) i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya.  L’Escola Agrària del Pallars i el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici en són socis associats.

Programa ERASMUS + projecte VALOR Nº 612501-EPP-1-2019-1-EN-EPPKA2-KA

Last modified: 4 febrer 2022