BLOGNEWS

Agricultura sostenible i conservació de la biodiversitat a l’Olimp

22 juny 2021

Els dies 28, 29 i 30 de juny tindrà lloc la primera visita d’estudi en el marc de el projecte VALOR (Valorització de les tècniques agrícoles antigues en l’agricultura resilient i sostenible). Aquesta visita està organitzada per l’Olympus National Park Management Agency, Litochoro, Grècia.

L’objectiu general de la visita d’estudi és permetre que els gestors d’àrees protegides, els agricultors, els acadèmics i les parts interessades posin en comú i comparteixin informació, coneixements i experiències, i facin un balanç dels desafiaments actuals per a l’agricultura sostenible i la conservació de la biodiversitat amb la finalitat de construir enfocaments a llarg termini i aplicar solucions conjuntament.
A més, la visita proporcionarà una visió general de les estratègies, polítiques, projectes i programes duts a terme al Parc Nacional de l’Olimp; mostrarà com l’agricultura sostenible podria ser un mitjà eficaç per motivar el compromís de les parts interessades en la conservació de la biodiversitat; contribuirà a identificar les mancances i necessitats a nivell nacional i regional; ajudarà als gestors de les àrees protegides i els agricultors a identificar les mesures específiques i les millors pràctiques per a una agricultura sostenible.

A causa de les restriccions per viatjar en relació amb la pandèmia de Covid-19, tindrà lloc en línia a través de ZOOM (https://authgr.zoom.us/j/95223511314);

El projecte

VALOR és un projecte de tres anys, cofinançat per la Unió Europea a través del programa Erasmus +. Promou la recuperació, la conservació i la millora de les antigues condicions de cultiu locals, mitjançant programes educatius innovadors, que ajuden els instructors i als agricultors a augmentar la seva capacitat per preservar i salvaguardar les antigues tècniques de producció, i valoritzar i promoure les identitats i l’economia local tradicional. L’objectiu específic del projecte és promoure l’aplicació d’un model d’educació amb plans d’estudi innovadors, per donar suport a la qualitat i la tradició que salvaguarda la producció agrícola, enfocada a la resiliència i la sostenibilitat.

El projecte està promogut per l’Autoritat de Parc Nacional del Gran Sasso-Laga en col·laboració amb l’Agència de Gestió del Parc Nacional d’Olimp (Grècia), el Parc Natural del Centre de la Selva Negra-Nord (Alemanya), la Universitat de Tessàlia (Grècia), la Universitat Stefan Cel Mare Suceava (Romania) i alguns socis internacionals. Entre aquests, a més del CTFC, es troba Makro, empresa de consultoria per al desenvolupament de gestió (Turquia), Syntesis-Center for Research and Education Ltd (Xipre) i Integra Filder, Associació de Promoció de l’Educació (Alemanya).

Referència del projecte: Programa ERASMUS + projecte VALOR Nº 612.501-EPP-1-2019-1-EN-EPPKA2-KA

Last modified: 1 octubre 2021