BLOGNEWS

L’experiència del CTFC en gestió forestal adaptativa al canvi climàtic viatja fins Itàlia

4 juliol 2017

Entre els dies 29 i el 30 de juny, Mario Beltrán, tècnic expert en gestió forestal sostenible del CTFC, participa en la conferència final del projecte LIFE Resilformed a Pantelleria (Itàlia), centrada en la gestió del bosc mediterrani i el canvi climàtic. La seva intervenció es basa en l’àmplia experiència en gestió forestal adaptativa al canvi climàtic del grup de treball de Beltrán.

Els projectes LIFE Suber i LIFE MixForChange són els projectes en que Beltrán treballa i que presentarà en aquesta conferència. Ambdós projectes tenen entre els seus objectius la promoció d’una silvicultura adaptativa al canvi climàtic.

El projecte LIFE Suber porta des del 2014 treballant per implementar tècniques innovadores de gestió forestal en suredes. D’aquesta manera, es persegueix promoure la seva adaptació al canvi climàtic i afavorir així la seva conservació i manteniment de la cadena de valor associada.

Per la seva banda, el projecte MixForChange també busca aquesta adaptació, però en aquest cas dels boscos mixtes subhumits mediterranis d’Europa. També, per afavorir la seva conservació, sense oblidar el manteniment de les seves funcions productives, ambientals i socials.

Last modified: 6 abril 2018