BLOGNEWS

Reunió d’inici del projecte PYREMPFOR GO

20 març 2024

El Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) ha acollit aquesta setmana la reunió inicial del projecte Interreg Poctefa PYREMPFOR GO.

PYREMPFOR GO és un projecte transfronterer que aborda el repte comú dels socis de donar resposta a l’alta demanda de maquinistes forestals i així evitar l’escassetat de mà d’obra qualificada en el sector forestal.

Com a objectiu general, el projecte pretén millorar l’adequació entre la demanda i l’oferta de l’ocupació forestal transfronterera, mobilitzant als diferents actors, promocionant l’economia social i implementant sistemes de formació innovadors amb la finalitat de millorar les competències de les persones i l’economia del territori.

Els principals resultats que s’esperen són una nova qualificació professional vinculada al mecanitzat de primera transformació, una nova metodologia d’inserció i de creació i suport a l’ocupació transfronterera dirigida principalment a joves i dones i l’establiment d’una estructura d’intermediació laboral transfronterera.

Els intercanvis i els camps de treball transfronterers implementaran sistemes europeus de formació forestal de qualitat com EMOC de EFESC que milloraran el perfil competencial i afavoriran l’ocupabilitat de joves i dones.

El projecte

PYREMPFOR GO tindrà una durada de tres anys. El CTFC lidera el projecte i compta com a socis amb ÀRIA 09, el Centre Públic Integrat de Formació Professional Montearagón, la Association de Certification Forestiere d’Occitanie, l’Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners, la Associació de Rematants i Serradors de Catalunya, l’Associació BASKEGUR, el Centre de Formations Forestières de Bases, el Centre de Formation Professionnelle et de Promotion Agricole Arièja-Comminges -(CFPPA), Fibois Occitanie i l’Office National des Forêts.

El projecte PYREMPFOR GO ha estat cofinançat al 65% per la Unió Europea a través del Programa Interreg VI-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2021-2027). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra.

Last modified: 20 març 2024