BLOGNEWS

Testat el mòdul sobre detecció primerenca en agricultura tradicional del projecte VALOR

30 agost 2022

En el marc del projecte VALOR s’han dissenyat els cursos vinculats a les noves qualificacions professionals de Gestor i tècnic d’agricultura resilient i sostenible, amb l’objectiu de donar suport a la qualitat i tradició que salvaguarda la producció agrícola. Els dos cursos consten de 7 mòduls de temes d’agroecologia i tenen una durada d’unes 65 hores.

 

Durant els mesos de maig, juny i juliol ha tingut lloc el testat de tots els mòduls als països socis del projecte i durant el mes d’agost se n’ha fet la valoració. El mòdul dissenyat pel CTFC, Detecció primerenca en agricultura tradicional, ha estat testat a Catalunya, Romania i Grècia.

Aquest mòdul s’endinsa en temes com el de l’agricultura de precisió i les maneres que la tecnologia ajuda a facilitar el dia a dia a la feina, estalviant recursos i augmentant l’eficiència a nivell de tècnic i de gestor.

El contingut d’aquest curs s’ha realitzat gràcies a la col·laboració de diferents empreses, persones expertes del sector, professors d’escoles agrícoles de formació professional i centres de recerca universitaris.

El testat del mòdul es podia realitzar-se en línia, híbrid i presencial. A Romania i Grècia el testat d’aquest mòdul s’ha realitzat en línia.

A Espanya es va optar per la modalitat híbrida. Es van organitzar sessions presencials a les escoles agràries d’Alfarràs i del Pirineu (Tremp) on les persones participants van presenciar un vol amb dron explicatiu per a iniciació a l’agricultura de precisió.

El resultat ha estat molt satisfactori i positiu a tots els països. Es considera que és un mòdul innovador per a estudiants i una bona eina per a la formació continuada dels professionals del sector. A Catalunya s’ha valorat molt positivament la part pràctica presencial ja que facilita la comprensió del contingut teòric.

Alumnes de l’Escola Agrària d’Alfarràs, a la pràctica del curs VALOR

El testat dels continguts s’ha realitzat gràcies a la participació d’alumnes de FP de grau mitjà i superior, estudiants de grau, postgrau de màster i doctorat en ciències agrícoles i disciplines afins, professors, personal acadèmic i també de professionals del sector.

La implementació del curs d’agroecologia VALOR, es realitzarà de manera diferent als diferents països socis del projecte. A Espanya, es preveu iniciar els cursos com a formació contínua amb la col·laboració de les escoles agràries i universitats.

Last modified: 6 setembre 2022