BLOGNEWS

WildFood, projecte liderat pel CTFC, seleccionat a la convocatòria PRIMA 2019

12 desembre 2019

El projecte WildFood té l’objectiu de millorar la cadena de valor dels productes alimentaris silvestres mediterranis (WFP). Està liderat pel CTFC, i compta amb la participació de socis d’Algèria, Espanya, Itàlia, Portugal, Eslovènia i Tunísia.

Els productes alimentaris silvestres i semi-silvestres estan molt lligats a les economies locals, els mitjans de vida rurals, la prestació de serveis dels ecosistemes, la conservació de la biodiversitat, el coneixement tradicional, la identitat territorial, la gastronomia i altres valors culturals. Una part important de la població local a banda i banda de la Mediterrània els recull i els consumeix, però encara no s’ha explotat tot el seu potencial comercial.

En aquest sentit, l’objectiu general de WILDFOOD és promoure la implementació d’estratègies innovadores per millorar les cadenes de valor d’aquests productes, amb la implicació de diferents actors, millorant les condicions i la competitivitat dels petits propietaris, les pimes i les comunitats locals vinculades a aquests productes.

Per aconseguir-ho, es dissenyarà i implementarà solucions de recerca i innovadores per afrontar els reptes de la cadena de valor agroalimentari mitjançant l’exploració dels models organitzatius i de negoci existents dels productes seleccionats (bolets, tòfones, pinyons, castanyes, glans i plantes aromàtiques).  Això comportarà beneficis socioeconòmics que inclouen la creació de nous llocs de treball, la competitivitat de les empreses, i, per tant, contribuirà al desenvolupament rural i a la reducció dels fluxos migratoris al Mediterrani.

La iniciativa PRIMA per a la recerca i la innovació de l’àrea mediterrània té com a objectiu la posada en pràctica de polítiques conjuntes de recerca i innovació sota una estratègia comuna de tots els països participants per abordar reptes com la manca d’aigua, l’agricultura i la seguretat alimentària. A la secció 2, multi-tòpic, es financen projectes dels tres eixos temàtics principals: gestió de l’aigua, sistemes agrícoles i cadena de valor agro-alimentària.

Last modified: 3 novembre 2020